Skip to main content

1. Wie ben je en wat doe je zoal in het dagelijks leven?

Mijn naam is Monique Schoemaker. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen die nu allemaal op de middelbare school zitten. Wij wonen sinds 2007 in Son en Breugel. Zelf ben ik geboren en getogen in Boskoop. Na mijn studie in Wageningen heb ik tien jaar in Almere gewoond en gewerkt als landschapsarchitect bij de gemeente Almere. Sinds de geboorte van mijn kinderen ben ik fulltime moeder.

2. Waarom ben je lid geworden van SonEnergie?

Wij zijn lid geworden van SonEnergie vanwege het aanbod om een energiescan te laten doen. Dat leverde heldere inzichten op. Ook de energiecafés zijn een bron van kennis en inspiratie voor ons om ons eigen huis stapje voor stapje duurzamer te maken.

3. Wat wordt je functie in het bestuur en wat zijn je plannen en ambities met SonEnergie?

Ik ben secretaris en vooral op de achtergrond bezig met de ledenadministratie en de notulen. Mijn ambities zijn om zoveel mogelijk dorpsgenoten te inspireren om duurzamer om te gaan met energie en om mee te helpen aan het realiseren van het postcoderoosproject.

4. Hoe duurzaam is jouw eigen huis?

Wij wonen in een huis uit 1973. Toen wij het huis kochten hebben we overal dubbelglas geplaatst, de zolder van binnenuit geïsoleerd en de spouwmuren geïsoleerd. Een paar jaar later hebben we de kruipruimte geïsoleerd. Onze aanbouw is biobased gebouwd, dat wil zeggen dat de meeste bouwmaterialen natuurlijke materialen zijn. In ons geval houtskeletbouw met houten betimmering aan de buitenzijde, hennep als isolatie en leemkalk aan de binnenzijde. Op het dak een mooie sedumbeplanting. Onze regenpijpen zijn sinds kort afgekoppeld en het regenwater kan infiltreren in onze tuin. Onze wensen zijn een nieuwe voordeur (de wind waait daar naar binnen), het oude dubbelglas in de woonkamer vernieuwen, het dak vernieuwen en daarna zonnepanelen laten plaatsen.