Skip to main content

Energiebesparing & isolatie

Energiebesparing werkt het beste volgens de zogenaamde trias-energetica. Dat wil zeggen, dat eerst bepaald wordt welke energiebesparende maatregelen genomen moet/kunnen worden. Want alles wat je bespaart, hoef je ook niet op te wekken. Onze SonEnergieScan helpt bij het vinden van besparingsmogelijkheden. Kijk voor meer info op https://www.sonenergie.nl/sonenergiescan/

Isolerende maatregelen staan dus aan het begin van deze keten. En juist hier is over het algemeen het meeste geld en energieverbruik te besparen. U moet dan denken aan energielekken via het dak van uw woning, via ramen, deuren, kieren en niet goed geïsoleerde muren. Maatregelen kunnen betreffen: (vernieuwing van) spouwmuurisolatie, HR++ glas, isolatie van deuren, raamkozijnen en kruipruimten of dakisolatie. Ook zijn er steeds betere en fraaiere toepassingen van LED-verlichting voor binnen en buiten beschikbaar.
Sonenergie organiseert door het jaar heen regelmatig energiecafé’s waar leden en andere geïnteresseerden worden geïnformeerd over de werking en mogelijkheden van energiebesparende maatregelen.

Daarnaast bieden we via onze collega-coöperatie in Eindhoven 040energie de mogelijkheid om vrijblijvend offerte op te vragen voor isolatie, ventilatie of vervanging van uw kozijnen. Mail voor meer informatie naar info@sonenergie.nl of kijk op

https://040energie.nl/acties/item/29/actie-spouwmuurisolatie

https://040energie.nl/acties/item/24/actie-ventilatiebox

https://040energie.nl/acties/item/25/actie-kunststof-kozijnen

Noot: op de website van 040energie staat dat je bij accepteren van een offerte automatisch lid wordt van deze cooperatie. Voor inwoners van Son en Breugel is dit niet het geval, maar blijf je enkel lid van SonEnergie.