Skip to main content

De SonEnergieScan: Lokaal, onafhankelijk en op maat!

 

Het verduurzamen van je woning is altijd maatwerk, want ieder huis is immers anders. En iedere bewoner heeft specifieke woonwensen voor wat betreft hun comfort. De vrijwilligers van SonEnergie, de lokale energie coöperatie in Son en Breugel, hebben gemerkt dat veel inwoners van onze gemeente hun huis best willen verduurzamen, maar twijfelen welke maatregelen ze het beste kunnen kiezen en in welke volgorde. Daarom hebben we de SonEnergieScan uitgewerkt.

 

 

SonEnergie beschikt inmiddels over zeven leden die zijn geschoold tot erkende energiecoach, met kennis op het gebied van duurzaamheid in combinatie met praktische ervaring.

In een uitgebreid keukentafelgesprek met rondgang door de woning bespreken we alle relevante informatie. Zijn bijvoorbeeld de muren geïsoleerd, welke warmte-installaties zijn er aanwezig, wat is het verbruik en hoeveel bewoners en specifieke woonwensen zijn er.

Van de energiescan wordt een verslag gemaakt dataan u na afloop wordt toegestuurd. Zo krijgt iedere inwoner een concreet beeld waar hij mee aan de gang zou kunnen gaan.

 

Normaal gesproken vragen we onze leden een bijdrage van 75 euro om daaruit een potje op te bouwen voor de opleidingskosten van de energiecoaches. De gemeente heeft met ons afgesproken de kosten voor een aantal scans over te nemen, waardoor we deze tijdelijk gratis aan onze leden kunnen aanbieden.

Lid worden kan eenvoudig via de website van SonEnergie en kost slechts 20 euro per jaar. Meld u dus snel aan! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de energiecoaches van SonEnergie via energiescan@sonenergie.nl.

.

In de volgende film lichten we een en ander nader toe: https://www.youtube.com/watch?v=XBuwij2NdyE