Skip to main content

1 Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Peter Rijnten, ben getrouwd met Petra en wij hebben 1 dochter Laura. Zij studeert in Nijmegen en wij hebben een lieve hond, genaamd Zorro. Wij wonen sinds 1991 in Son, het allergrootste deel in de wijk Breeakker en daar hopen wij nog lang te blijven wonen.

Inmiddels ben ik gepensioneerd. De meest jaren ben ik in het personeelswerk actief geweest, in verschillende rollen, bij verschillende werkgevers. Jarenlang was ik vrijwilliger bij een scouting vereniging, en nu bij een rescue stichting voor honden en katten. Mijn vrouw werkt momenteel in de zorg sector als ambtelijk secretaris.

 

2 Waarom ben je lid geworden van SonEnergie?

Ik ben lid geworden van Sonenergie vanwege de ondersteuning die de coöperatie biedt bij het verduurzamen op het gebied van energie van de woning. Ik heb er dan ook dankbaar gebruik van gemaakt – en blijf dat doen – om onze eigen woning nog energie zuiniger te maken.

 

3. Wat wordt je functie in het bestuur en wat zijn je plannen en ambities met SonEnergie?

Mijn functie in het bestuur is algemeen bestuurslid waarbij het doel is om de bewoners van Son en Breugel te helpen, om een weloverwogen keus te maken op het gebied van energie en de woning. Voor nu zal ik de overige bestuursleden assisteren waar wenselijk en mogelijk.

 

4. Hoe duurzaam is jouw huis?

Inmiddels is mijn huis van “top tot teen“ geïsoleerd en hebben wij zonnepanelen op het dak liggen. Eventuele volgende stappen in dit proces zouden een warmtepomp en / of een thuisbatterij kunnen zijn.