Skip to main content

Boeiende netwerkbijeenkomst in de Tongelreep

By 18 december 2015Geen categorie

Op 15 december 2015 was er een boeiende netwerkvergadering van de regionale energiecoöperaties in Zuidoost Brabant in zwembad de Tongelreep in Eindhoven.

Voordat de vergadering begon werden we rondgeleid door de hypermoderne installatieruimten van het zwembad, dat is voorzien van een bio-energieopwekkingsinstallatie. Zo’n zwembad vreet energie, maar tegelijkertijd zorgt het voor energie voor vele omliggende huizen. Er is sprake van een “doordacht” systeem dat uiterst innovatief en energieverantwoord werkt! Na die rondleiding werd de vergadering met circa 30 bestuursleden van lokale energiecorporaties, geopend door een enthousiaste regionaal energiecoördinator, Marjorie van Dooren.

Luc Kruger, een van de leden van onze eigen coöperatie gaf vervolgens een boeiende inleiding over zijn ervaringen met onze eigen warmtebeeldcamera. Beelden van zijn woonhuis in Eindhoven waren met de speciale camera ingekleurd en gaven een goed beeld van de warmte”lekken” rond zijn huis. De aanwezigen waren geboeid en stelden geïnteresseerde vragen om te leren van Luc’s ervaringen met de warmtebeeldcamera, mede omdat ook de regionaal energiecoördinator, Majorie van Dooren, eenzelfde camera uitleent aan andere energiecoöperaties. SonEnergie heeft er voor gekozen zelf een camera aan te schaffen voor haar leden. De toelichting van Luc heeft verschillende coöperaties aan het denken gezet en de aanwezigen waren onder de indruk van zijn gloedvol en energiek betoog over de warmtebeeldcamera van SonEnergie!

Op 21 januari zal Luc zijn ervaringen ook aan onze eigen leden delen tijdens een nieuw energiecafé in sporthal De Landing aan de Rooijseweg. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom!

Luc Kruger boeit de aanwezigen met zijn verhaal

Luc Kruger boeit de aanwezigen met zijn verhaal