Skip to main content

Luc geeft besparingstips

By 24 januari 2016Geen categorie

Meer dan 35 geïnteresseerden waren afgelopen donderdag in het sportcafé van De Landing aanwezig op ons Energie Café. Dit keer geen presentatie van een commerciële partij, maar een van onze eigen leden die vol passie vertelde over zijn eigen ervaringen. Luc Krijger en zijn vrouw houden al jaren lang elke maand hun energieverbruik bij en hebben er een sport van gemaakt om deze steeds verder terug te dringen. En dat is gelukt!

 

Het begon allemaal in december 2009 toen hij merkte dat de sneeuw op bepaalde delen van zijn dak sneller smolt dan op andere delen. Er lekte dus energie weg. Maar waar en hoe? Luc ging op onderzoek uit en nam sindsdien diverse maatregelen. Soms klein en goedkoop (een plaat voor de balkondeur en het sluiten van gordijnen in de winter), soms ingrijpender (aanbrengen dakisolatie). Zijn gasverbruik, tweederde van de totale energierekening, is met 20% gedaald, (besparing 436 euro per jaar). Ook zijn elektriciteitsverbruik is drastisch afgenomen. Luc heeft een lijst gemaakt van het verbruik van alle apparaten, en een aantal vervangen (bv Quooker in plaats van keukenboiler en aanbrengen temperatuurgevoelige schakelaar bij vloerverwarmingspomp). Zijn energierekening is sinds 2001 met maar liefst 40% gedaald. De komende tijd zal nog verder dalen want sinds kort heeft hij ook nog 28 zonnepanelen op zijn dak liggen!

 

Via www.mindergas.nl houdt hij maandelijks zijn verbruiksgegevens bij, en vergelijkt hij zijn verbruik ten opzichte van een ander lid van onze coöperatie. Zo maken ze er onderling een sport van wie het meeste kan besparen. Luc gaat regelmatig op onderzoek uit met onze warmtecamera en vindt nog steeds nieuwe besparingskansen. Doet u ook mee?

 

Klik hier voor de presentatie van Luc vol besparingstips.

 

 

DSC01827