Skip to main content

Even voorstellen: Theo van der Ros

By 25 juni 2016september 23rd, 2016Geen categorie

Na afloop van de ALV heeft Theo van der Ros aangegeven dat hij de functie van secretaris van Marianne Wagemans in het bestuur van onze coöperatie wil overnemen.

Omdat hij tijdens de ALV niet is benoemd, is Theo momenteel aangesteld als ‘ad interim secretaris’. Hierbij stellen we ook hem kort aan u voor.

pasfoto Theo

  • Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Theo van der Ros, en ik woon al bijna 35 jaar aan de Beverlaan in Son. Al sinds mijn energie gerelateerde studie werktuigbouw en proefschrift ben ik geïnteresseerd in alle aspecten van energie. Inmiddels ben ik gepensioneerd, maar tijdens mijn werkzame carrière heb ik bij Philips gewerkt, onder andere bij Stirling motoren en Medical Systems.

 

  • Wat wordt je nieuwe functie binnen het bestuur en waar wil je je de komende tijd voor gaan inzetten?

Mijn functie binnen SonEnergie is, maar beter wordt, secretaris. Omdat ik me pas na de ALV kandidaat heb gesteld, ben ik dit jaar ad interim secretaris. Ik wil het komend jaar meewerken een grotere bekendheid vgan SonEnergie binnen ons dorp.

Ik merk dat de aandacht in de samenleving voornamelijk is gericht op de noodzakelijke korte termijn CO2 vermindering in de volgende 20 jaar. Mijn belangstelling gaat ook uit naar de periode daarna waarvoor m.i. meer nodig is dan met de huidige systemen bereikt kan worden. Ik denk aan Thorium reactors en kernfusie. Wie weet ga ik daar in een van onze energiecafe’s eens iets over vertellen.

 

  • Hoe ben je met SonEnergie in contact gekomen?

Ik ben al vanaf de begin periode lid van SonEnergie en heb in het afgelopen jaar het zonnepanelenproject op De Krommen Hoek in Breugel getrokken. Tijdens de laatste ALV hoorde ik dat de secretaris een opvolger zocht en heb ik me aangemeld.

 

  • Wat heb je zelf voor duurzaamheidsmaatregelen in en om je huis genomen?

Wij wonen sinds 1972 in een bungalow uit 1960 in een bebost deel van Son. In de eerste jaren hebben wij de bungalow naar 3 kanten uitgebouwd en intern anders ingedeeld.  In de loop van de jaren hebben wij de spouw laten isoleren, een nieuw geïsoleerd dak, dubbel glas bij de grote ramen en een HR ketel geïnstalleerd, Alles met de inzichten van toen. Wij gebruiken gas alleen voor de cv en elektriciteit voor warm water en koken. Sinds wij hier wonen is het gas verbruik verminderd van 4000 m3 naar gemiddeld 3300 m3, en het elektriciteit verbruik van 7000 kWh naar gemiddeld 4800 kWh.