Skip to main content

Energieke kennismaking met ambitieuze wethouder

By 1 september 2016Geen categorie

Het bestuur van onze coöperatie en enkele leden hebben op 30 augustus jongstleden kennis gemaakt met onze nieuwe wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen. Een bijzonder inspirerende kennismaking met een ècht duurzame wethouder die barst van de energie en ambitie.

 

Zoals jullie ongetwijfeld weten, hebben we sinds enkele maanden een nieuw College van Burgemeester en Wethouders in onze gemeente. Met Tom van den Nieuwenhuijzen hebben we voor het eerst een wethouder vanuit Groen Links die duurzaamheid in portefeuille heeft. Maar betekent een nieuwe wethouder ook een nieuwe en andere koers? Reden voor ons om met Tom kennis te maken en te ontdekken welke kant hij de komende jaren op wil, en hoe de gemeente en onze energiecoöperatie elkaar kunnen helpen. De ambities van Tom liegen er niet om: samen toewerken naar een volledig energieneutraal Son en Breugel in 2030. De afgelopen weken heeft hij een nieuwe duurzaamheidsnota opgesteld die door het college is goedgekeurd en komende maand door de gemeenteraad zal worden vastgesteld.

 

Hierin staan volop aangrijpingspunten waar wij als SonEnergie samen met de gemeente en onze inwoners in kunnen en zullen gaan optrekken. Bent u ook benieuwd naar de doelen en maatregelen voor de komende jaren op het gebied van duurzaamheid en duurzame energie die hierin zijn genoemd? Begin oktober houden we een energiecafe waarin Tom zijn plannen met onze gemeente toelicht. Hiervoor ontvangt u nog een uitnodiging.

We zijn er van overtuigd dat u net zo geïnspireerd raakt als wij dat zijn geworden!

 

foto kennismaking tom vd nieuwenhuizen 30-08-2016a