Skip to main content

Samen werken aan een energieneutraal Son en Breugel

By 11 september 2016Geen categorie

Bent u ook zo benieuwd naar de ambities en plannen van onze nieuwe duurzaamheidswethouder, en wilt u meedenken hoe wij daar als inwoners samen met elkaar concreet vorm aan kunnen geven? SonEnergie nodigt u graag uit om op 3 oktober vanaf 19.30 uur kennis te maken met Tom van den Nieuwenhuijzen tijdens een nieuw Energiecafé.

 

Sinds enige maanden hebben we in Son en Breugel een nieuw College van Burgemeester en Wethouders. Met Tom van den Nieuwenhuijzen hebben we voor het eerst een wethouder vanuit Groen Links die duurzaamheid in portefeuille heeft. Jong, dynamisch en barstensvol ambitie en energie, zo hebben we onlangs tijdens ons kennismakingsgesprek met hem gemerkt. In 2030 moet de hele gemeente wat het college betreft energieneutraal zijn. Daar hebben we elkaar allemaal bij nodig, gemeente, inwoners en bedrijfsleven. Ook SonEnergie doet mee.

De afgelopen maanden heeft Tom een nieuwe duurzaamheidsnota uitgewerkt, die op 6 oktober door de gemeenteraad zal worden vastgesteld. Daarin wordt uitgelegd hoe we de komende jaren met elkaar gaan toewerken naar een energieneutrale gemeente. Het rare weer van dit jaar toont aan hoe groot de noodzaak is dat we samen met elkaar de klimaatsverandering proberen te stoppen.

 

SonEnergie nodigt iedereen (zowel leden als overige geïnteresseerden) uit om op 3 oktober aanstaande door Tom van den Nieuwenhuijzen persoonlijk te worden geïnformeerd over de plannen voor de komende jaren. Hij en wij willen graag met U in overleg om samen mee te discussiëren over wat wij kunnen doen om vorm te geven aan deze ambities.

 

Iedereen is op maandag 3 oktober vanaf 19.30 uur (inloop, start bijeenkomst om 20.00 uur) van harte welkom in Sportcafe ExpresZo in sporthal De Landing, aan de Rooijseweg 3. We rekenen op een grote opkomst en zijn ervan overtuigd dat u net zo geïnspireerd raakt als wij dat zijn geworden tijdens onze kennismaking.