Skip to main content

SonEnergie dringt aan op duidelijkheid over salderingsregeling

By 4 juni 2017Geen categorie

Er zijn momenten dat je als consument met je eigen zonnepanelen meer energie opwekt dan je verbruikt. De verbruikte energie mag je aan het einde van het jaar wegstrepen tegen de geleverde energie. Dit heet salderen. De salderingsmogelijkheid is erg bepalend voor de terugverdientijd van je investering in zonnepanelen. Minister Kamp sluit verandering (of mogelijk zelfs afschaffing) van deze salderingsregeling vanaf 2020 niet uit.

SonEnergie maakt al langere zich zorgen over deze blijvende onzekerheid omdat dit een rem kan zijn voor consumenten op de beslissing om zonnepanelen aan te schaffen. Dit kan op termijn een belemmering worden voor de gewenste energietransitie.
Daarom heeft het bestuur van SonEnergie dit onderwerp aangekaart in het regionale overleg met alle mede-energie coöperaties in Zuidoost-Brabant.

Naar aanleiding daarvan heeft de wethouder van Waalre als voorzitter van de werkgroep duurzaamheid in de regio onderstaande brief naar demissionair minister Kamp van Economische Zaken gestuurd.

Hopelijk wordt daar in het nieuwe regeerakkoord al wat over afgesproken. Of anders kan onze Groen-links wethouder zijn netwerk in Den Haag wellicht in stelling brengen?

klik op onderstaande link om de brief aan minister Kamp te lezen.
Brief aan minister