Skip to main content

Wij Doen Het Groen! gaat beginnen

By 1 november 2017Geen categorie

Op donderdag 16 november 2017  om 19.30 uur in Sportcafé ExpresZo in Sporthal De Landing, vindt de startbijeenkomst plaats van het bewonersinitiatief Wij Doen Het Groen!

Dan delen we met elkaar de ideeën die er al zijn en bedenken we er wellicht nog meer. Of het nu om groene daken gaat, regenwateropvang, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, het bouwen van duurzame kleine huisjes (Tiny Houses) , samen een duurzame boerderij runnen, een groen dak (sediment dak), het collectief plaatsen van HR-glas, het plaatsen van laadpalen op de openbare parkeerplaatsen of het initiatief Automaatje, waarbij inwoners van ons dorp minder mobiele medebewoners ergens naartoe vervoeren, alles wat wij samen beoordelen als duurzaam komt in aanmerking. Wij nodigen iedere inwoner uit ons dorp uit mee te doen en met ideeën te komen die bijdragen aan een ecologisch gezonde, duurzame en economisch stabiele samenleving.

 

En u gaat er zelf over! Van begin tot het einde. Over het idee, het plan, de financiën en de realisatie. Dat hoeft u natuurlijk niet alleen te doen. Doe mee met je straat, je buurt, je vereniging, je vriendengroep of kom alleen en vindt mensen die op hetzelfde idee aan het broeden zijn. De regie ligt bij de deelnemers.

Leden van de bewonersinitiatieven Sonenergie en SonenBreugelVerbindt verzorgen de begeleiding en organisatie van de avond. En de gemeente faciliteert het proces waar nodig en mogelijk.

Goed idee? Doe dan mee!

Kom donderdag 16 november, van 19.30-22.00 uur, naar Sportcafé ExpresZo in sporthal De Landing en voel de energie als je samen plannen ontwikkelt en aan de slag gaat. Wij heten u graag welkom.

Meer informatie? Bekijk de Facebook-pagina van Wij Doen Het groen! en meldt je aan.