Skip to main content

Ook Toine krijgt grip op zijn energie!

By 16 maart 2018april 3rd, 2019Geen categorie

De heer Krijnen was een van de inwoners die wel eens wilde aanhoren wat SonEnergie te melden had over het terugdringen van je energieverbruik en was als gast aangeschoven in het door SonEnergie georganiseerde Energiecafé.

 

“Ik heb onlangs een jaren zeventig-woning in de Gentiaan gekocht en stond er versteld van hoe ongelooflijk veel gas deze woning verbruikte.

Mijn vorige woning stond ook in de Gentiaan en was van hetzelfde bouwjaar, maar deze woning had ik in de loop van de jaren beetje bij beetje voorzien van de nodige isolatiemaatregelen. Bij mijn nieuwe woning was ik dus weer terug bij af. En omdat het financieel een hele opgave is om alle isolerende maatregelen tegelijk uit te voeren, was ik zeer benieuwd of een warmtecamera mij zou kunnen vertellen wat de hoogste prioriteit heeft.

Tijdens de prestentatie die avond werd duidelijk wat je allemaal aan warmtelekken kunt opsporen met een warmtecamera en dat de oudere woningen in de Gentiaan soms zeer eigenaardige bouwkundige missers bevatten, waardoor veel warmte naar buiten vliegt. Ik ben daarom na de informatieavond gelijk lid geworden van SonEnergie en heb vervolgens de cursus voor het gebruik van de warmtecamera gevolgd.

Daarna heb  ik de warmtecamera een dag geleend en ben ik op een koude zaterdagmorgen vroeg aan de slag gegaan. Ik kon duidelijk zien dat de ramen die nog waren voorzien van het gewone dubbel glas veel slechter scoorden dan het HR++-glas in mijn net nieuwe geplaatste zolderramen. Ook bij de tussenspouwmuur, bij de badkamer en in de nok van mijn huis waren zeer duidelijk warmtelekken waar te nemen.

Daar ga ik nu mee aan de gang. Als eerste ga ik het glas vervangen op de begane grond, want daar valt de grootste winst te halen”.

Zo doe ik mee aan de uitdaging om je Grip-op-gas-index omlaag te krijgen.

Krijg ook meer grip op je eigen gasverbruik, en meld je aan op mindergas.nl.

 

Heb jij interesse om je GOG-index met een mede-inwoner van Son en Breugel te vergelijken? Stuur een mail naar het algemene mailadres van SonEnergie, dan brengen we jullie met elkaar in contact.