Skip to main content

Energiecafe 28 januari

By 20 januari 2019Geen categorie

SonEnergie nodigt u graag uit voor het eerste Energiecafé van 2019.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Son een zogenaamde klimaatstresstest uitgevoerd. We weten allemaal dat het klimaat verandert. Dit betekent dat we niet alleen te maken krijgen met temperatuurstijging en grotere droogte zoals afgelopen zomer, maar ook dat er steeds zwaardere regenbuien zullen gaan vallen. Maar wat betekent dat voor onze gemeente. Zijn we hier voldoende op voorbereid, kan het riool dit wel aan? Waar ontstaat het eerst wateroverlast? En vooral, wat kunnen wij als inwoners met elkaar zelf doen om ons hiertegen te wapenen?

Caspar Cluitmans, van het adviesbureau Kragten dat de stresstest in opdracht van de gemeente heeft uitgevoerd zal u hierover bijpraten.

Daarna zal Noud Heuvelmans een toelichting geven over de duurzame renovatie van zijn woning. Hij woont waarschijnlijk in een van de kleinste huizen van onze gemeente, het monumentale witte huisje in de bocht van Wilhelminalaan naar Breugel toe. Samen met zijn vrouw Heleen is hij stap voor stap bezig om deze woning uit 1880 te verduurzamen. Hij vertelt ons waar hij tegenaan loopt en welke keuzes hij maakt.

Op 28 januari bent u van harte welkom voor deze twee inspirerende toelichtingen. Inloop is zoals gebruikelijk vanaf 19.30 uur, waarna we om 20.00 uur starten. Let op. Dit energiecafé zal plaatsvinden in De Bongerd in Breugel (en dus niet in de landing zoals gebruikelijk). Ook niet-leden zijn van harte welkom!