Skip to main content

Uitnodiging Energiecafe 3 oktober met wethouder Van Liempd

By 17 september 2019Geen categorie

Beste leden,

 

Na een lange en zonnige zomer bereiden we ons bij SonEnergie nu al weer voor op een koude winte. Als uw nieuwe voorzitter ben ik blij u te kunnen aankondigen dat we dit najaar weer starten met een aantal activiteiten. Zoals u gewend bent, organiseren we periodiek energiecafés met een bepaald thema maar voor onze leden hebben wij meer in petto, zoals een energiescan die u van uw huis kunt laten maken. Meer daarover hoort u binnenkort. En ook onze warmtecamera is nog steeds door de leden te gebruiken om te onderzoeken waar warmte in uw huis weglekt.

 

Voor het eerstvolgende energiecafé op 3 oktober aanstaande is het gelukt onze nieuwe wethouder, Paul van Liempd, uit te nodigen. Sinds enkele maanden is hij de nieuwe wethouder duurzaamheid en de opvolger van Tom van den Nieuwenhuijzen.

 

Als SonEnergie zijn we erg benieuwd naar zijn eerste indrukken van onze gemeente, en zijn concrete voorstellen om de duurzaamheidsambities van de gemeente waar te maken. Samen met de buurgemeenten werkt onze gemeente momenteel aan een Regionale Energie Strategie (RES). Hierin zullen afspraken gemaakt over waar, en hoeveel, duurzame energie moet worden opgewekt en in welke vorm. Wat betekent dit concreet voor Son en Breugel en hoe wordt dat in de nieuwe omgevingsvisie vastgelegd? Komen er bijvoorbeeld zonnepanelenvelden op agrarische percelen in het buitengebied, of wil de gemeente enkel de daken van bestaande gebouwen (woningen, stallen en bedrijfspanden) benutten? Is er ruimte voor windmolens? Kunnen we iets met de geluidswallen langs de snelweg? Wat kunnen inwoners van de gemeente verwachten als ze hun eigen woning gaan verduurzamen. Welke rol kan SonEnergie, samen met haar leden, in dit geheel spelen, bijvoorbeeld in de vorm van een postcoderoosproject of met een Vereniging van Eigenaren?

 

Kortom, het belooft een spannende en informatieve avond te worden waar u als lid en inwoner van de gemeente, ook uw steentje bij mag dragen. Ook niet leden zijn welkom. We hopen natuurlijk dat ze na deze informatieve avond ook lid zullen worden.

 

Wilt u ook kennis maken met Paul van Liempd? Dan nodigen wij u van harte uit voor een energiecafé om met hem in dialoog te gaan. Son en Breugel daadwerkelijk verduurzamen kunnen we immers alleen samen!

 

U bent welkom op 3 oktober aanstaande om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het sportcafé van De Landing aan de Rooijseweg.

 

 

Wij hopen u 3 oktober te mogen begroeten

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Marianne Wagemans

Voorzitter SonEnergie