Skip to main content

7 november Energiecafe over De Energiescan

By 28 oktober 2019Geen categorie

SonEnergie helpt met het verduurzamen van uw huis

Iedereen die zijn of haar huis wil verduurzamen loopt al snel tegen dezelfde problemen aan: hoe te beginnen! Met zonnepanelen of met isolatie? Of toch maar eerst dubbel glas? Om u hierbij te helpen heeft SonEnergie voor haar leden een nieuw product ontwikkeld: de Energiescan.

Steeds meer inwoners van Son en Breugel willen hun huis verduurzamen maar weten niet waar ze het beste mee kunnen beginnen. Elk huis is natuurlijk weer anders. Om energieverbruik terug te dringen kan de energiescan erg handig zijn. Er wordt gekeken naar het totale energieverbruik, naar de staat van het huis, naar de wensen van de bewoners (wil iemand het 21 graden stoken of is 17 graden genoeg) en naar de manier van bewoning. Het scheelt nogal of iemand de hele dag thuis is dan wel naar zijn of haar werk. Uit de analyse, die in samenspraak met de bewoner(s) gemaakt wordt, rolt vervolgens een advies over mogelijke maatregelen om energie-verbruik te verminderen. Maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen, tochtstrips, dubbel glas etc.

In het energiecafé van 7 november aanstaande zal Noud Heuvelmans meer vertellen over deze scan en hoe mensen een huis kunnen laten scannen. Op dit moment is het alleen mogelijk voor leden van SonEnergie om deze scan af te nemen. Ook voor nieuwe leden is deze scan mogelijk.

Leden en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

 

Wanneer: donderdag 7 november

Waar: sportcafe Expreszo in sporthal de Landing

Hoe laat: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur