Skip to main content

20 januari: Energiecafe De Groene Illusie

By 17 januari 2020Geen categorie

Uitnodiging Energiecafé ‘De Groene Illusie’

 

SonEnergie begint 2020 goed met een nieuw energiecafé op 16 januari 2020 in De Landing. Dit keer hebben we Marten van Andel, auteur van het boek ‘De Groene Illusie’ bereid gevonden een inleiding te verzorgen.

We hebben een klimaatakkoord, maar de energietransitie wordt beheerst door opportunistische politici en ondernemers. Hoog tijd om feiten van fictie te onderscheiden en na te gaan of elektrische auto’s en aardgasloze huizen wel echt bijdragen aan CO2-reductie.

Elke energieoptie, van steenkool tot biomassa, heeft voor- en nadelen. Het vergt natuurwetenschappelijk inzicht om deze in kaart te brengen en verstandige keuzes voor de toekomst te maken. Verder verdient de belangrijkste invloedsfactor veel meer aandacht: Ons eigen gedrag.

Maarten van Andel studeerde scheikunde, werkte 32 jaar in het hightech bedrijfsleven en is momenteel directeur bij Fontys Hogescholen. Als auteur van De Groene Illusie zet hij feiten en fictie van duurzame energie overzichtelijk op een rijtje, en legt hij uit hoe wijzelf het beste kunnen bijdragen aan de klimaatdoelstellingen.

In ons Energiecafé van 20januari licht hij zijn visie graag aan ons toe. U bent van harte welkom om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in De Landing.