Skip to main content

De SonEnergieScan: lokaal, onafhankelijk en op maat!

By 4 juni 2020Geen categorie

Het verduurzamen van je woning is altijd maatwerk, want ieder huis is immers anders. En iedere bewoner heeft specifieke woonwensen voor wat betreft hun comfort. We hebben gemerkt dat veel inwoners van onze gemeente hun huis best willen verduurzamen, maar twijfelen welke maatregelen ze het beste kunnen kiezen en in welke volgorde. Daarom hebben we de SonEnergieScan uitgewerkt.

Een van onze leden is geschoold tot erkende energiecoach, met kennis op het gebied van duurzaamheid in combinatie met praktische ervaring. Bij de scan gebruiken we een rekentool die inzicht geeft in de omvang van het effect van de diverse maatregelen. Na afloop van de scan wordt de ingevulde tool (inclusief handleiding) aan de bewoners beschikbaar gesteld.

De scan verloopt in drie stappen. In een uitgebreid keukentafelgesprek met rondgang door de woning bespreken we alle relevante informatie. Zijn bijvoorbeeld de muren geïsoleerd, welke warmteinstallaties zijn er aanwezig, wat is het verbruik en hoeveel bewoners en specifieke woonwensen zijn er. Met onze eigen warmtebeeldcamera kunnen we (als het weer het toelaat) ter plekke constateren waar eventuele warmteverliezen optreden en onnodig energie weglekt. Vervolgens gaat de energiecoach aan de slag om het dossier compleet te maken en het advies uit te werken dat in een tweede keukentafelgesprek wordt besproken. Zo krijgt iedere inwoner een onafhankelijk concreet advies waar hij mee aan de gang kan.

Het hele scanproces vergt een inzet van enkele dagdelen van de energiecoach. Normaal gesproken vragen we onze leden daarom een bijdrage van 75 euro om daaruit een potje op te bouwen voor de opleidingskosten van een tweede energiecoach. De gemeente heeft met ons afgesproken de kosten voor een aantal scans over te nemen, waardoor we deze tijdelijk gratis aan onze leden kunnen aanbieden.

Lid worden kan eenvoudig via de website van SonEnergie en kost slechts 20 euro per jaar. Meld u dus snel aan! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Noud Heuvelmans via info@sonenergie.nl