Skip to main content

24 februari: Online energiecafé

By 16 februari 2021Geen categorie

Met heel erg veel plezier nodigen we u uit voor een energiecafé op 24 februari aanstaande om 20.00 uur. Helaas kan het nog niet fysiek maar gelukkig zijn we in staat om u ook digitaal van bruikbare informatie te voorzien. Wij hebben de firma Volthera bereid gevonden om dit energiecafé online vorm te geven zodat u thuis achter de computer veilig kunt deelnemen.
 
In dit energiecafé laten we u kennis maken met het Volthera PVT-systeem om erachter te komen hoe u kunt besparen op uw gas- én elektriciteitsrekening! Volthera is namelijk  een duurzame twee-in-één oplossing voor uw woning. Met een Volthera PVT-systeem wordt de zonne-energie die op het dak valt niet alleen omgezet in elektriciteit, maar ook het water wordt ermee verwarmd. Het dak krijgt dus een dubbelfunctie en er kan zowel op de elektriciteits- als op de gasrekening bespaard worden. De heer Sjoerd de Laat van Volthera zal u hier alles over vertellen.
 
Twee-in-één oplossing
De elektriciteit wordt opgewekt met PV-panelen. Bij PVT-panelen is er een collector achter het PV-paneel geplaatst die warmte onttrekt uit het zonnepaneel én de buitenlucht. De collectoren dienen als bron voor de warmtepomp, die de warmte vervolgens omzet in warmte voor ruimteverwarming en tapwaterverwarming in het boilervat. Een echte twee-in-één oplossing.
 
Het systeem zorgt zelfs ’s nachts en op bewolkte dagen voor verwarming en warm tapwater. Daarnaast is de bron, de collectoren achter de panelen, stil en onzichtbaar. Je ziet dan ook geen verschil tussen PVT-panelen en PV-panelen.
 
Het Volthera systeem is zowel voor bestaande als nieuwbouwwoningen toepasbaar. Voor bestaande woningen heeft Volthera een hybride oplossing waarbij het systeem samenwerkt met de CV-ketel. Nieuwbouwwoningen beschikken niet meer over een aardgasaansluiting en hiervoor heeft Volthera dan ook een all-electric systeem ontwikkeld.
 
Wilt u meer weten over het PVT-systeem? Doe dan mee aan de online editie van ons energiecafé op 24 februari.
U kunt zich hier aanmelden 
U ontvangt dan een link waarmee u eenvoudig en veilig thuis kunt deelnemen.
 
Wij hopen u op 24 februari te ontmoeten.
Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van SonEnergie
 
Marianne Wagemans, voorzitter