Skip to main content

‘Fysiek’ energieloket van start

By 27 augustus 2022Geen categorieDe energieprijzen stijgen maar door. De noodzaak om energie te besparen is nog nooit zo hoog geweest. Doe je het niet zozeer voor het milieu, dan doe je het wel voor je eigen portemonnee. Ook moeten we op termijn allemaal van het gas af. Maar hoe gaat zoiets in zijn werk? Wat kun je het beste doen als je CV ketel kapot gaat. Koop je een nieuwe of toch maar een warmtepomp? Snap je precies hoe je energierekening is opgebouwd en wat al die posten betekenen? Waar kun je terecht voor zonnepanelen of isolatie, of hoe moet je een laadpaal aanvragen? Ieder huis is anders, en iedereen heeft andere vragen. Het Energieloket biedt uitkomst!

.

SonEnergie is de lokale energiecoöperatie in onze gemeente en bestaat al tien jaar. Het zijn betrokken inwoners van onze gemeente die hun kennis en ervaring graag willen delen.

 

Voor al uw vragen over energie en energiebesparing organiseert SonEnergie elke eerste en derde zaterdag in de maand tussen 11.00 en 13.00 uur een vast inloopspreekuur in het Dommelhuis. U vindt het energieloket aan de grote leestafel, meteen bij binnenkomst links. De vrijwilligers en energiecoaches van SonEnergie helpen u graag op weg om energie en geld te besparen. En dan zijn we ook goed bezig voor het milieu.

.

In aanvulling op dit ‘fysieke’ energieloket in het Dommelhuis heeft SonEnergie, samen met de gemeente, sinds kort ook een digitaal energieloket voor Son en Breugel ontwikkeld waar u ook allerlei praktische tips en achtergrondinformatie vindt. Deze vindt u op https://regionaalenergieloket.nl/son-en-breugel.