Skip to main content

15 maart Energiecafé warmtepompen door Kemkens.

By 5 maart 2023maart 28th, 2023Geen categorie

Op 15 maart organiseren we wederom een energiecafé dat gewijd zal zijn aan warmtepompen. Het café van 19 januari jl. namelijk was zo druk dat een aantal mensen onverrichterzake weer naar huis is gegaan. Nu is de grote zaal van het Dommelhuis beschikbaar waarin veel meer deelnemers terecht kunnen.

Op 19 januari gaf de firma Remeha, producent van cv-ketels en warmtepompen, uitleg over warmtepompen. Op 15 maart gaan we een stap verder. We hebben de installateur Kemkens bereid gevonden uitleg te geven over het “Kemkens stappenplan”; een gestructureerd plan van aanpak. Kemkens is opgericht in 1857 en gedurende de jaren uitgegroeid tot specialist op het gebied van warmte en comfort in huis. U kunt bij Kemkens terecht voor energie besparende producten zoals zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, isolatie, ventilatie en airco’s.

.

Er word veel gepraat over de warmtepomp, maar hoe weet je of je woning hiervoor geschikt is. En wat gaat dat kosten? Welke soort en welk type warmtepomp kies je? Waar komt de binnen- en buitenunit. En maakt de buiten unit inderdaad zoveel herrie? Wat zijn bijkomende kosten en moet cv-ketel ook worden vervangen? En waar komt het warme water vandaan? Moet er een grote boiler geïnstalleerd worden? En werkt het met alleen radiatoren, of werkt een warmtepomp alleen goed bij vloerverwarming? Wordt de woning nog warm genoeg? En welk merk warmtepomp moet je kiezen? Allemaal praktische vragen, waar deze merkonhafhankelijke installateur een antwoord op zal geven. Naast nog wat uitleg over hoe een warmtepomp werkt, zal de vertegenwoordiger van de firma Kemkens u op deze avond vooral veel praktische uitleg geven.

We hebben de grote zaal van het Dommelhuis gereserveerd en is er dus voldoende plaats voor iedereen.

 

Vooruitlopend op dit energiecafé kunt u zelf alvast de warmtepompcheck uitvoeren om in een paar minuten te weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp: https://www.kemkens.nl/warmtepompen/wpcheck of bekijk de volgende folder:

Kemkens – Whitepaper warmtepompen 2021

.

Wanneer: woensdagavond 15 maart

Waar: Dommelhuis grote zaal beneden

Hoe laat: 20.00 uur (inloop vanaf 19.330)

Aanmelden niet nodig

.

Mocht u korte, brandende vragen hebben over energiebesparing, energiekosten of verduurzaming, dan kunt u nog steeds terecht bij het SonEnergie Energieloket. Dit loket in het Dommelhuis vindt plaats op iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 11:00-13:00.

Wilt u al eerder weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp of wilt u weten wat u nog meer kunt doen aan verduurzaming, vraag een Energiescan aan. Gratis voor leden: SonEnergieScan – Sonenergie