Skip to main content

Energiecafe Sedumdaken: met of zonder zonnepanelen

By 9 juni 2024Geen categorie

SonEnergie organiseert op dinsdag 18 juni aanstaande in het Dommelhuis een Energiecafé over sedumdaken. Het bedrijf Sedumdak-online uit Eindhoven vertelt u alles over sedumdaken en de mogelijkheden om dat te combineren met zonnepalen. Ook vertelt een lid van SonEnergie over haar positieve ervaringen met haar eigen sedumdak.

Sedumdaken houden regenwater vast en verminderen daarmee de afvoer naar het riool. Vanwege de verdamping zorgen ze voor verkoeling in de zomer en daarmee dragen ze bij aan klimaatadaptatie. Ze beschermen het dak tegen de weersinvloeden, waardoor de dakbedekking veel langer mee kan. De biodiversiteit neem toe. En bovenal ziet een sedumdak er veel aantrekkelijker uit dan een zwart bitumen dak. Sedumdak-online combineert de aanleg van een sedumdak met zonnepanelen. Door de verkoelende werking van de beplanting kunnen zonnepanelen tot 12% meer opbrengen.

Wil je weten hoe je zelf een sedumdak kan aanleggen? Of er tussen bestaande zonnepanelen nog sedumbeplanting toegevoegd kan worden? Hoe je een sedumdak moet onderhouden? Hoe je erachter komt of een dak geschikt is qua constructie? Of je zonnepanelen op extra hoge pootjes moeten staan? Op al deze en nog veel meer vragen krijg je een antwoord tijdens het Energiecafé op dinsdagavond 18 juni. De inloop in het Dommelhuis is vanaf 19:00 uur en de presentatie start om 19:30 uur. We hopen velen te mogen begroeten.

SonEnergie heeft zaterdag 15 juni van 11:00-13:00 uur het laatste Energieloket in het Dommelhuis vóór de zomervakantie. Vanaf begin september zitten de energiecoaches weer tweewekelijks voor je klaar om je energievragen te beantwoorden. Wil je in de tussentijd wel een Energiescan van je huis laten uitvoeren? Dat kan ook in de zomervakantieperiode. Meld je dan aan via onze website.

Zaterdagmiddag 22 juni zijn wij ook nog aanwezig bij het Duurzaamheidsevent in het Dommelhuis.

Het is fijn als geïnteresseerden voor het Energiecafé zich vooraf melden via secretaris@sonenergie.nl. Dan kunnen wij rekening houden met het aantal bezoekers.