Skip to main content

Cursus gebruik warmtecamera

By 3 december 2018Geen categorie

Nu het weer kouder wordt, is het ideale moment om in je eigen huis op zoek te gaan naar warmtelekken waar onnodig energieverlies optreedt. SonEnergie beschikt over een warmtecamera die deze eenvoudig kan detecteren. Op 23 november hebben Luc en Arnout voor geïnteresseerde leden van SonEnergie een praktische cursus gegeven hoe om te gaan met de warmtecamera.

Die nacht was het erg koud en moest de verwarming dus veel warmte in het huis pompen. Zo kan warmte verlies via kieren gemakkelijk worden opgespoord met de warmtebeeld camera.

Vier cursisten hadden zich ingeschreven en onder leiding van Luc Kruger ging men aan de slag. Na een korte uitleg over de camera werden er foto’s gemaakt van het dak, de muren, de ramen en deuren. Voor de grap is een foto gemaakt van de groep (zie foto 1). Naderhand werden deze onder het genot van een kopje koffie op de computer bekeken. Samen zijn de potentiele problemen in kaart gebracht en is gezocht naar constructie fouten in de woning en oorzaken van het lek:

Op foto 2 is er een duidelijk warmteverlies op het dak zichtbaar. Hier bleek dat het timmerwerk aan de binnenzijde niet goed aansloot op de stenen. Met purschuim was dit snel verholpen.

In amper 2 uur tijd hebben zo weer 4 leden van SonEnergie kennis genomen van het hoe en wat van de warmte camera, die eigendom is van SonEnergie. Deze is te leen en na een korte cursus kunt U uw eigen huis dan onderzoeken op onnodig warmte verlies. Heeft u interesse in een volgende cursusronde? Meld u dan vast aan op info@sonenergie.nl

Arnout Roos