Skip to main content

Uitnodiging online energiecafe 17 maart 2021

By 7 maart 2021Geen categorie

Beste leden van SonEnergie,

Met goede isolatie kun je je eigen woning voorbereiden op de energietransitie, het huis aangenamer maken en op energiekosten besparen.

Hierover gaat het online energiecafé van SonEnergie op woensdag 17 maart 2021 om 19.30 uur. Welke isolatie kan verbeterd worden? Hoe kun je dit checken met een warmtebeeldcamera? Wat levert het op en hoe kun je je huis voorbereiden op een warmtepomp? Een getraind oog kan op een warmtefoto zien waar warmte weglekt en wat er gedaan kan worden om dit te voorkomen. Een aanrader voor inwoners die overwegen met isolatiemaatregelen aan de slag te gaan.

Voor dit energiecafé hebben we Jan Tessel uitgenodigd. Hij geeft ons een helder beeld hoe wij Nederlanders met de energietransitie behoren om te gaan. Hij is sinds 2011 bestuurslid bij de Stichting Duurzaam Waterland in Noord Holland. Als professioneel warmtebeeld-scanner heeft hij gemerkt dat veel huiseigenaren in verwarring zijn over hoe je het beste met de energietransitie om kunt gaan. Hij adviseert huiseigenaren hun huis eerst na te isoleren en dan, pas enkele jaren later, een warmtepomp te installeren die hierbij past (volgens de logica van Trias Energetica).

Zijn uitgebreide ervaringen met het maken van warmtebeelden bij enkele honderden huizen gedurende vele winters heeft hij bijeen gebracht in een boekje, met de titel: “De start van de Energietransitie in uw eigen Woning”. In dit boekje maakt hij de vertaalslag van warmtefoto naar concrete maatregelen. Maatregelen die u kunt plannen en uitvoeren over een aantal jaren. Er staan praktische gegevens in, informatieve getallen en logische inzichten over volgordes van toepassen. 

De leden van SonEnergie kunnen dit boekje vanaf nu tot 17 maart (tussen 16.00 en 20.00 uur) kosteloos ophalen bij ons secretariaat (Zweerslaan 3). Andere belangstellenden kunnen het online bestellen, zie http://energie-waterland.nl/

Wilt u veilig vanuit huis deelnemen aan deze online lezing door Jan Tessel? Dan kunt u zich aanmelden via info@sonenergie.nl. U krijgt dan voorafgaand aan de lezing, de deelname link toegestuurd. We verzoeken u om zich 5 minuten voor aanvang van de sessie aan te melden zodat we om 19.30 kunnen starten.

We hopen u op 17 maart online te mogen begroeten.

Namens het bestuur van SonEnergie,
Marianne Wagemans, voorzitter