Skip to main content

Energie café: “Hoe kom ik warm en met grip op mijn energieverbruik de winter door?”

By 20 november 2022november 29th, 2022Geen categorie

De winter komt eraan en de energieprijzen rijzen de pan uit. We worden allemaal geconfronteerd met steeds hogere, en vaak zelfs meer dan dubbele maandbedragen voor de energierekening. Variabele tarieven leiden, zeker in deze tijd, tot onzekerheid. Bouwkundige maatregelen vergen hoge investeringen en leveranciers zijn te druk. Wat kunt u zelf doen om deze winter de kosten te drukken zonder meteen in de kou te zitten. Met andere woorden, welke simpele maatregelen kunnen ervoor zorgen dat u toch warm blijft.

Wilt u grip op uw gas en elektra verbruik krijgen? Hoe berekent u de te verwachten energie kosten? Heeft u bijvoorbeeld al de app van uw energieleverancier? En gebruikt u die? Gebaseerd op actueel inzicht in uw verbruik kunt u nu tijdelijke maatregelen nemen en uw gedrag daarop aanpassen. Deze maatregelen zijn ook interessant voor huurders, de ervaringen uit de praktijk zullen gedeeld worden. Is dat elektrische kacheltje wel zo’n goed idee? Of zijn er andere zaken die u warm houden?

SonEnergie heeft hier op maandag 28 november 2022 een energiecafé aan gewijd. Door onze leden en voor onze leden, maar zeker ook voor andere belangstellenden. En die belangstelling was er volop. De zaal zat vol en we kwamen zelfs stoelen te kort!

Een volle zaal tijdens het Energiecafe!

De lezing is verzorgd door Luc Kruger, bestuurslid van SonEnergie en energie expert en Lea van Beek, lid van SonEnergie en energiecoach. Luc Kruger is onder meer ingegaan op het monitoren van uw energieverbruik en  Lea van Beek heeft voorbeelden gedeeld die zij in de praktijk tegenkwam als energiecoach voor alle huurders in onze gemeente. Ook waren er energiecoaches aanwezig om te vertellen over de energiescan van uw huis, of een meting met onze warmtebeeldcamera naar ‘lekken’ in uw woning. Beide diensten zijn gratis voor de leden van SonEnergie.

De presentatie van deze avond kunt u onderstaand nogmaals nalezen

20221128v2 Energie cafe – GripOpEnergie- SonEnergie