Skip to main content

24 oktober: energiecafe energiecontracten

By 15 oktober 2023oktober 25th, 2023Geen categorie
De energiemarkt blijft onrustig en onduidelijk is, hoe dat zich komende winter zal ontwikkelen. Er worden nu weer vaste energie contracten aangeboden, naast de variabele en dynamische. Tegelijkertijd zijn de boetes bij overstappen vanuit een vast contract verhoogd en krijgen panelenbezitters niet eens meer een vast contract aangeboden. Het elektriciteitsnet wordt overbelast door zonnepanelen, de leverancier VanDeBron rekent als eerste deze kosten door aan zonnepanelenbezitters. De salderingsregeling zal worden afgebouwd, zodra de Eerste Kamer akkoord gaat. Energiemaatschappijen verdienen graag aan “slapers”, diegenen die nooit wijzigen van leverancier. 

Overweegt u een nieuw energie contract en/of overstappen, dan is kennis van verschillende soorten contracten essentieel. Wist u dat u ook verschillende leveranciers voor gas en elektra kunt kiezen? 
Wat drijft de energieleverancier en wat moet u weten bij de keuze van het soort contract. In uw afwegingen moet u ook rekening houden met investeringen zoals zonnepanelen, warmtepomp, batterijen en/of een elektrisch auto. Het monitoren van uw energieverbruik blijft daarbij belangrijk om de keuzes te toetsen. Bijvoorbeeld wat gebruikt u per maand en is dat meer of minder dan vorig jaar. Er zijn diverse simpele meetsystemen die u in staat stellen om “real time” uw verbruik te meten. U moet dan wel een slimme elektriciteitsmeter hebben. Teveel geld uitgeven aan energie is altijd jammer. En onnodig energie verbruiken is helemaal jammer. 

Daarom zal Luc Kruger, bestuurslid van SonEnergie en energie expert, hier een enegiecafé over geven op dinsdag 24 oktober om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Dommelhuis. Aanmelden is niet nodig.
 
We hopen u op dinsdag 24 oktober te mogen begroeten. 
  
Namens het bestuur van SonEnergie 
 
Marianne Wagemans, voorzitter  
 
Nagekomen bericht: De presentatie is terug te lezen via de link pagina “energiecafe
Wanneer: dinsdag 24 oktober 2023
Waar: Het Dommelhuis
Hoe laat: aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)