Skip to main content

Ventilatie, een vergeten onderwerp

By 3 januari 2024Geen categorie

SonEnergie begint ook 2024 weer vol (duurzame) energie. Op dinsdag 16 januari om 20:00 uur is het eerste energiecafé van het nieuwe jaar, dit keer over ventilatie.
Als je het hebt over duurzaamheid, is ventilatie vaak niet het eerste onderwerp waar je aan denkt. Ten onrechte. Nu de energieprijzen zijn gestegen en de winter aantreedt, doen veel mensen de ventilatieroosters dicht om energie te besparen. Maar gezondheid en een comfortabel leefklimaat zijn toch ook belangrijk! Hoe ventileer je je huis het beste?

Op deze avond wordt ingegaan op ons binnenklimaat en het belang van ventilatie. Over vochtbeheersing en luchtverbetering. Er komen ook vragen aan bod zoals hoe weet je wanneer je moet luchten. Moet je ook ventileren als het buiten erg vochtig is? Wat is het nut van een CO2 meter? Sinds Corona weet iedereen dat het belangrijk is om te ventileren om zo de virussen de lucht uit te krijgen. Hoe zit het met de badkamer, keuken en het drogen van de was? Hoeveel energie verlies je eigenlijk met ventileren?
De verschillende ventilatiesystemen (A, C, D) komen aan bod, zoals natuurlijke ventilatie en mechanische afzuiging. En wat u kunt verbeteren in uw huis? Zo komen ook de warmteterugwin (WTW) systemen en ventilatiewarmtepompen ter sprake als optie.
Ten slotte is er een praktijkverhaal door een bewoner van de Gentiaan over het “ClimaLevel” systeem. Dit is een energiezuinig vloerverwarmingsysteem dat tegelijkertijd zorgt voor verse, schone en gezonde lucht in huis. Zeer interessant als u aan een grote verbouwing met vloerverwarming denkt. Zijdelings komt ook de aanleg van een grondwarmtepomp aan bod. Die tegelijk geïnstalleerd is bij de verbouwing.

 
Waar moet u zijn?

Wanneer: dinsdag 16 januari 2024
Waar: Het Dommelhuis
Hoe laat: 20.00 uur begint het, inloop vanaf 19.30 uur