Skip to main content


1 Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Juliette de Groot. Ik heb 2 dochters waarvan er 1 sinds kort op kamers woont. Na jaren in Rotterdam te hebben gewoond zijn we destijds voor het werk naar Son & Breugel verhuisd. Ik werk sinds een aantal jaren met veel plezier als docent op Fontys Hogeschool ICT.


2 Waarom ben je lid geworden van SonEnergie?

Ik wil mijn huis graag verder verduurzamen. Ik las over de energiescan van SonEnergie en dat leek me een goede manier om samen met iemand die er verstand van heeft te kijken of er naast mijn eigen ideeën ook nog andere mogelijkheden zijn. Er is zoveel mogelijk. Wanneer heeft een warmtepomp zin? Kan een airco een warmtepomp vervangen? Is een zonneboiler handig? Het gesprek daarover met de energiecoach was erg verhelderend. Ik kan het iedereen aanbevelen.


3. Wat wordt je functie in het bestuur en wat zijn je plannen en ambities met SonEnergie?

Ik ben penningmeester en zorg ervoor dat de financiën van SonEnergie op orde zijn. Ik zou graag zien dat SonEnergie nog meer dan nu het geval is een coöperatie is vóór en dóór onze inwoners, dus dat nog meer inwoners lid worden. Ook zou het mooi zijn als we één van de duurzaamste gemeentes worden in de regio, waaronder eigen energie opwekken in een postcoderoos.

 
4. Hoe duurzaam is jouw huis?

Toen we onze woning kochten hebben we meteen in het hele huis dubbel glas geplaatst. 15 jaar geleden zijn de spouwmuren en de kruipruimte geïsoleerd. Helaas was de kruipruimte niet diep genoeg en kon er geen isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer geplaatst worden. In plaats daarvan is de kruipruimte volgespoten met plastic bolletjes. Het levert wel comfort op maar ik hoop altijd maar dat er geen probleem ontstaat met de rioleringsbuizen in de kruipruimte, want dan moeten alle bolletjes er weer uit. Ik zou deze oplossing nu niet meer kiezen. Ook hebben we de zolderkamer van binnenuit geïsoleerd. Komende periode wil ik zonnepanelen gaan plaatsen.