Skip to main content

1. Wie ben je en wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Ik heb mijn eigen bedrijf Luc Kruger Consultancy en werk als interim manager/consultant op het gebied van high tech. Daarnaast lever ik ook advies op het gebied efficiënt energie gebruik. Sonenergie leden kennen mij reeds van de presentaties op energie cafe’s die ik voor hen heb gehouden en de warmte camera cursussen die ik heb gegeven.

2. Waarom ben je lid geworden van SonEnergie?
Onze vorige voorzitter Jan Frans Brouwers heeft mij geïntroduceerd. Dat was naar aanleiding van mijn interesse in zonnepanelen en vermindering van energie verbruik.

3. Wat wordt je functie in het bestuur en wat zijn je plannen en ambities met SonEnergie?
Binnen het bestuur focus ik mij op technische zaken sinds juni 2016. Ik ben geïnteresseerd in efficiënt energie gebruik. Mijn kennis als ingenieur in fysica en elektro zet ik daartoe graag in.
Het GripOpGas project waarbij ieder de GripOpGas index van zijn/haar eigen huis bepaalt, wil ik graag verder uitdragen. Het is een ideaal middel om het effect van isolatie op je gasverbruik te bepalen en te vergelijken over de jaren, want het effect van de buiten temperatuur is eruit gehaald. Ook is het stimulerend om het met je buren en vrienden te vergelijken en leerzaam welke isolatie maatregelen te nemen.

4. Hoe duurzaam is jouw eigen huis?
Ik heb mijn gas verbruik verminderd door na-isolatie en de impact bijgehouden via www.mindergas.nl . De GripOpGas index is van 1,1 naar 0,9 gegaan, een besparing van 17%.
Mijn elektra verbruik heb ik verminderd door maatregelen te nemen gebaseerd op inzicht in het gebruik, met name een thermische schakelaar op de cv pomp van mijn vloerverwarming was een doorbraak.  Tevens heb ik sinds november 2014 zonnepanelen op mijn dak liggen.