Skip to main content

Inwoners Son en Breugel willen Grip op hun Energie!

By 16 maart 2018Geen categorie

Ruim veertig geïnteresseerden, een aantal bekende gezichten van de coöperatie, maar ook een flink aantal nieuwe bewoners van onze gemeente kwamen op 21 februari naar De Landing voor een inspirerend energiecafé door Luc Kruger. Via de website Mindergas.nl kun je bewuster worden van het gasgebruik in je woning en kun je je eigen verbruik eenvoudig vergelijken met dat van anderen. De site berekent een zogenaamde grip-op-gas (GOG)-index voor je woning, en die kun je vervolgens gaan vergelijken met vrienden, familie of buren. Daarmee kun je op zoek naar warmtelekken in je huis. Hiervoor kun je onder andere gebruik maken van de speciale warmtecamera die SonEnergie heeft aangeschaft en die na een cursus door leden te gebruiken is. En als je weet waar het warmteverlies het grootst is, kun je vervolgens bepalen welke maatregelen waar het meest nodig en effectief zijn. Zo wordt het een sport om je GOG-index omlaag te krijgen. Verschillende inwoners hebben er inmiddels een competitie met elkaar van gemaakt. Doet u ook mee?

Krijg ook meer grip op je eigen gasverbruik, en meld je aan op mindergas.nl.

Heb jij interesse om je meterstanden met een mede-inwoner van Son en Breugel te vergelijken? Stuur een mail naar ons algemene mailadres info@sonenergie.nl, dan brengen we jullie met elkaar in contact.

Wil je de presentatie van Luc teruglezen, klik dan  op  de volgende link: 20180221 Energie cafe – GripOpEnergie – SonEnergie